Laatste nieuws
Twitter van Fondclub bekijken Het actuele weer bekijken Meldingen
2020
Het vluchtschema

wordt langzamerhand samengesteld.
NPO Marathon en de ZLU vluchten
staan vast.
Het wachten is op de dagfond-
en de jonge duivenvluchten.
 
Reactie bestuur op afgelasting vlucht Chateaudun
26-5-2016 16:17:49

Reactie bestuur Fondclub Noord-Holland op afgelasting vlucht Chateaudun

Met verbazing en verontwaardiging heeft het bestuur kennis genomen van het besluit van het afdelingsbestuur om de vlucht Chateaudun van aanstaande zaterdag af te gelasten. De te verwachten weeromstandigheden zijn de reden voor het niet doorgaan van deze eerste dagfondvlucht. Opnieuw worden deze liefhebbers met een vermindering van een vlucht van hun discipline geconfronteerd. Het bestuur van de afdeling toont geen enkel begrip voor de door hen opgebrachte inspanningen om hun duiven in topconditie te brengen voor deze krachtmeting.

Onze verontwaardiging richt zich eveneens op het feit dat dit besluit in strijd is met de besluitvorming van de afdelingsvergadering van 16 januari 2015. De vergadering heeft destijds op voorstel van de P.V. Zaanstreek-Noord besloten om in alle gevallen naar de losplaats te gaan en aldaar naar bevind van zaken te handelen. De lossingscommissie speelt geen enkele rol en draagt geen verantwoordelijkheid ten aanzien van het vervoer naar de losplaats. Een besluit van de afdelingsvergadering, het hoogste orgaan, kan en mag niet naar goeddunken van het bestuur of enige commissie worden genegeerd.

Betreurenswaardig is dat het bestuur geen enkele moeite heeft genomen om het bestuur van de fondclub te consulteren, maar eigenmachtig zonder enig overleg tot dit besluit is gekomen. Overigens zouden wij hen hebben gewezen op het besluit van de afdelingsvergadering. Wij zijn en blijven van mening dat afspraken ten aanzien van het vliegprogramma dienen te worden nagekomen, calamiteiten uitgezonderd. Hiervan is nu geen sprake.

Wij doen een dringend beroep op het bestuur van de afdeling om genomen besluiten uit te voeren en de opgelopen schade zoveel mogelijk te beperken. Wij zeggen onze leden toe alles in het werk te stellen om het volledige dagfondprogramma alsnog uit te voeren.

Bestuur Fondclub Noord-Holland

Reactie in pdf formaat >>>

<<< terug
Wij bedanken de sponsors
Zonder sponsors, geen duivensport! Sponsor worden? Informeer naar de mogelijkheden >